Roth hedret to ganger med Großer Preis des Mittelstandes

15.11.2019

Det tyskeide familieselskapet Roth Industries er hedret med to priser av Oskar Patzelt Foundation. I september mottok firma prisen Großer Preis des Mittelstandes. Stiftelsen overrasket ledelsen med en æresplate 19. oktober 2019. Denne anerkjenner fire virksomheter i Tyskland som har gjort seg særlig bemerket. Prisene ble begge overrakt som en del av en gallakveld i Würzburg.

Ledelsen for Oskar Patzelt Fonden, Dr Helfried Schmidt og Petra Tröger, overrakte Großer Preis des Mittelstandes statue. I talen roste de Roth-virksomhetens samlede prestasjon og undertrekte spesielt Roths støtte til medarbeidere, evne til innovasjon, miljøledelse og sosialt engasjement. Juryen var imponert over Roth-familiens utvikling fra en håndverksvirksomhet til et verdensomspennende konsern som er ledende innefor gulvvarme og kjølesystemer, energilagringssystemer og kompositteknologier. Av samme grunn ble Roth-familiebedriften også tildelt ”2019 Honour Plaque”.

Sammen med mange inviterte gjester deltok flere hundre entreprenører i prisutdelingen for den 25. ”Großer Preis des Mittelstandes 2019” konkurranse og gallabegivenheten hvor disse prisene ble utdelt. I Tyskland ble totalt 5.399 (2018: 4.913) mellomstore bedrifter, banker og lokalt næringsliv nominert til konkurransen i 2019. Kun 758 av dem kom på ”jurylisten”.

Konkurransens motto: Bæredyktig virksomhet
Roth-familien og Matthias Donges, CEO for Roth Industries, mottok prisen.
Matthias Donges sa: ”Vi er takknemlig over å vinne de tyske mellomstore bedrifters svar på en Oscar. Denne prisen er en anerkjennelse av alt det vi produserer for bygge- og industriteknologisektoren. Mottoet for årets konkurranse var 'Bæredyktig virksomhet`. Dette understreker vårt engasjement som en mellomstor familievirksomhet basert på våre forretningsideer: Tett samarbeid og dynamisk ansvar. Vi dedikerer begge prisene til våre medarbeidere, som vår suksess avhenger av. ”

Roth Industries, som består av mange bedrifter i hele verden og har omkring 1.300 ansatte, fremstiller produkter til energisystemer, sanitærsystemer, miljøsystemer, plastteknologi, hydraulik og kompositteknologisegmenter.

Organisasjonen bak Großer Preis des Mittelstandes, Oskar Patzelt Foundation, oppfordret til flere nominasjoner av bemerkelsesverdige mellomstore bedrifter til neste års konkurranse. Bedrifter kan ikke selv søke om å delta i konkurransen. De nomineres av bedrifter og institusjoner som kjenner det gjeldende firma. Tolv regionale juryer og en endelig jury velger prisvinnerne. Juryen er sammensatt av representanter fra næringsliv og utdanningsmiljø, og det fokuseres både på bedriftene som helhet og på deres totale rolle i samfunnet. Som en del av sin vurdering ser juryen på bedriftens evne til å skape arbeidsplasser og utvikle medarbeidernes kompetanse, evner innenfor innovasjon og modernisering, engasjement i lokaltområde samt service og kundefokus.

Tysklands mest ettertraktede næringslivspris
Ingen annen næringslivskonkurranse i Tyskland har blitt mottatt med en sånn anerkjennelse eller har opprettholdt momentum i et kvart århundre som prisen, som er sponset av Oskar Patzelt Foundation fra Leipzig. Det deles ikke ut noen pengepremie. Bedriftene er utelukkende motivert av anerkjennelse og bekreftelse av deres resultater uten økonomiske hensikter.
”Großer Preis des Mittelstandes tildelt av Oskar Patzelt Foundation er Tysklands mest ettertraktede næringslivspris` som avisen Die Welt beskriver det. Fonden ble tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenesteordre i 2008 og 2016 og Company Change Award i 2015.

For ytterlige informasjon kontakt:
Managing Director, Morten Øren, e-mail: morten.oeren@roth-norge.no, tlf. 67 57 54 00